Stacks Image 56

Solveig Rostedt

Dipl. Massageterapeut

Stacks Image 65
Stacks Image 37
Stacks Image 39
Jag heter Solveig Rostedt och har sedan examen från Axelssons Gymnastiska Institut 2005 arbetat heltid som diplomerad massageterapeut. Min klinik Kroppoteket är sedan 2011 belägen i Sollévihuset på Östermalm i Stockholm.

Jag har alltid sett till att sköta min kropp och tränat målinriktat hela mitt liv. Detta har lett till otaliga mil på cykeln och i löpspåren under åren och jag har genomfört den svenska klassikern med god marginal. 
Mitt brinnande intresse för människors välbefinnande har speglat även mina yrkesval och efter att ha jobbat inom vården i flera decennier kände jag att det var dags att flytta fokus från sjukvård till friskvård och det ångrar jag inte en sekund!
Genom att integrera mina egna erfarenheter från idrottslivet och mina tidigare arbetsplatser inom psykiatrin och akutvården på en förlossningsmottagning, har jag skapat en verksamhet som bygger på trygghet, förtroende och vetenskapligt underbyggda behandlingsmetoder.

För mig är det viktigt att inte bara symptombehandla utan även att söka efter orsaken till varför symptomen uppstått. Det kan exempelvis vara en felaktig ergonomi på jobbet, en gammal idrottsskada, sviterna efter en tidigare olycka, stress eller annan psykisk belastning som gör att muskulaturen blir spänd och öm. Om en noggrann anamnes görs och man följer en väl utformad behandlingsplan i samråd med patienten kan snabbt bestående resultat nås. Jag jobbar dagligen bland annat med massage, triggerpunktsbehandling, stretching, koppning och strain-counterstrain med både akuta smärtpatienter och de som har besvär av en mer kronisk karaktär.

De vanligaste sökorsakerna på min klinik är huvudvärk, smärta och stelhet i nacke, axlar och rygg, samt akuta ryggskott. För att nå maximal effekt på kortast möjliga tid kombinerar jag oftast olika behandlingstekniker och jag samarbetar även med legitimerade kiropraktorer för att upprätthålla den så viktiga balansen mellan leder och muskler.

Givetvis värnar jag om mina patienters personliga integritet och tillämpar full tystnadsplikt.

Varmt välkommen till Kroppoteket!